Klar til at være “familien skema” efter sommerferien…. ☀️

Klar til at være “familien skema” efter sommerferien…. ☀️

17. juli 2023 Af Sia og Rie Obling

Cypern er varm, vidunderlig og vældig skøn.. Vi har lavet absolut intet i nu 6 dage. Så langt som det overhoved kan være fra vores vanlige hverdag. Vi har sovet længe (klokken har nogen gange været 9 før vi er stået op), vi har spist tre måltider om dagen sammen (og vi har siddet ned på en stol imens), vi har spillet jeg ved ikke hvor mange runder “500” og “Røvhul” (jeg tabte altid i det første men var ret sej til det sidste🤣) og så har vi faktisk fået talt sammen….. 👏🏻


Altså ikke bare talt sammen som i “skynd dig nu”, “står du for aftensmaden”, “hvor mange heste skal du ride når du kommer hjem” og “ok jeg henter dig tidligt, men så SKAL DU OGSÅ VÆRE KLAR VED LÅGEN”!


Nej vi har haft tid og ro til både at lave ae masse skønne ting og til at tale sammen om alt muligt. Alt fra ligegyldige skøre ting, til fortællinger om oplevelser, ideer, tanker og drømme og ikke mindst “Hvad vil vi gerne hver i sær?”, “Hvad er vigtigt?”, “Hvorfor er det vigtigt?”, “Hvem er det vigtigt for?”, “Er det som er vigtigt for mig også vigtigt for de andre?”, “Dobbelt vinder vi måske når vi siger vores tanker højt?”.

Svaret på det sidste er ofte JA!!!!! Det er det i alt fald her….. Ingen tvivl om at vi har haft for travlt hjemme hos os… Alt for lange arbejdsdage, alt for mange pligter hjemme som vi selv har synes vi skulle tage os af, alt for mange heste (vil nogen sige) og alt for store krav til os selv og hinanden!!!!

Men kan det overhoved være anderledes kan man jo dristes til at spørge sig selv? Hvis man nu gerne vil beholde sine jobs, gerne vil beholde sine 10 heste (7 heste/3 ponyer) gerne vil have et rent og pænt hjem, ikke kan leve med en gård hvor tingene flyder og stadig vil have tid til at være sammen, til at TALE SAMMEN og til at være GODE FORÆLDRE??!!! ❤️🐴🙏🏻👨‍👩‍👧‍👧

Ærligt, så ved jeg det ikke, men jeg er kommet frem til at det nok kræver lidt mere fælles planlægning. Det nytter ikke med 4 mennesker der har hver deres dagsorden, er afhængige af at de andres planer ikke spænder ben for ens egne planer og derudover at hver enkel huser en hel masse usagte forventninger til de andre. Som for eksempel når man lige tror at man hurtigt skal ride dressur på 3 heste når man kommer hjem, men en anden kommer en i forkøbet og har lagt bomme ud og en anden i øvrigt lige har lånt den sadel man havde planlagt man lige selv skulle benytte. Eller når ingen har tænkt på aftensmaden og man pludselig skal handle på vejen hjem og også lige bliver bedt om at “købe ind til at dele ud i klassens time i morgen og lige hente en pakke op tanken når man nu alligevel er ude at køre”🙈

Skal tingene glide på en god måde så er planlægning, struktur og forudsigelighed alt afgørende. Det modsatte er præcis det der fører til stress, manglende overblik og irritation….

Så når ferien er slut skal vi være “familien skema”…. 🤣 Lige så uromantisk og klaustrofobisk som det måske lyder, lige så befriende tror jeg også det kan være…. Det bliver rart at have en plan for hvem der rider hvilke heste hvornår, det bliver rart at vide hvilke dage man kan tillade sig at arbejde længere og hvilke dage det forventes at man henter børnene, det bliver rart at spise nogenlunde samme tid hver aften og som udgangspunkt ikke skulle noget efter og måske kunne have tid til at blive lammetævet i 500 af sin familie og det bliver i særdeleshed rart at vide hvad andre forventer af mig og hvad jeg kan forvente af dem!


Så nu vil jeg læne mig tilbage her i solstolen, lukke øjnene, nyde bølgerne og varmen og rent faktisk glæde mig til at komme hjem til mit forhåbentlig “tidligere travle liv” sammen resten af “familien skema”!!!

Ses på den anden side….☀️⛱️🐴🙏🏻